Woning kopen

Je bent op zoek naar een eerste of naar een andere woning. Stop met zoeken! Wij begeleiden onze klant van het eerste gesprek, richting de aankoop en verkoop van de woning tot aan de notaris en ver daarna. Na het maken van een afspraak met een van onze erkend hypotheekadviseurs zal de volgende werkwijze worden doorlopen;

 

Kennismaking en oriëntatie

Jij en de adviseur van Den Braber & Ram maken kennis met elkaar in een eerste gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis. Jij geeft aan op welk gebied je hulp nodig hebt: het verkrijgen van een hypotheek, verzekering, pensioen of andere dienst. De adviseur legt u vervolgens in detail uit wat de werkwijze is, wat u van Den Braber & Ram mag verwachten en wat de kosten hiervoor zijn. Op basis van de wensen en verwachtingen kunnen wij je bijvoorbeeld in contact brengen met een erkende aankoopmakelaar of gecertificeerde verkoopmakelaar.

 

Stap 2: Inventarisatie

Ieder persoon en iedere situatie zijn uniek. De adviseur van Den Braber & Ram bespreekt en inventariseert samen met jou de huidige situatie, wensen en toekomstplannen. In jouw klantprofiel worden de volgende zaken vastgelegd:

je ideeën, wensen en toekomstplannen;

je financiële positie: zoals inkomen, verplichtingen en vermogen;

je kennis en ervaring met financiële producten;

je leefsituatie en risicobereidheid: wat je wilt bereiken en de mate waarin je bereid bent risico’s te nemen.

 

Stap 3: Advies

Na het inventariseren van de persoonlijke gegevens, onderzoekt de adviseur van Den Braber & Ram op basis van deze informatie welke financiële oplossing het beste past bij jou en jouw bestedingsmogelijkheden. Hierbij wordt ook gekeken naar de risico’s van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioenwensen. Den Braber & Ram vergelijkt hierbij voor jou alle producten en voorwaarden van verschillende verstrekkers/ aanbieders.

Het resultaat is een persoonlijke advies of plan met daarin:

de wensen en doelstellingen en de mogelijkheden om die te verwezenlijken;

welke hypotheek / pensioen/ verzekering/ spaarplan het beste bij je past;

wat de maximale maandlasten zijn die je kunt of wilt dragen;

welke (hypotheek)producten van welke geldverstrekkers het meest interessant zijn;

 

Stap 4: Bemiddeling, begeleiding en afhandeling

Den Braber & Ram begeleidt je bij het administratieve proces dat met het regelen van je financiële plannen samenhangt en bemiddelt met de gekozen geldverstrekkers en aanbieders om uw aanvraag snel en adequaat af te wikkelen. Bij een hypotheekaanvraag regelt Den Braber & Ram indien gewenst o.a. ook zaken zoals het taxatierapport, de bankgarantie, de overbruggingsfinanciering, de (levens)verzekeringen en de contacten met de notaris.

 

Stap 5: Nazorg

De dienstverlening van Den Braber & Ram houdt niet op na afronding van je eerste aanvraag. We zien het als onze verantwoordelijkheid om je gedurende de gehele looptijd te blijven informeren over nieuws dat op jou betrekking heeft. Bovendien kijken we continu of het oorspronkelijke advies nog steeds past bij jouw persoonlijke en financiële situatie. We staan ook altijd voor je klaar als je vragen of nieuws hebt. Mocht er gedurende de looptijd aanleiding zijn voor aanpassingen, dan lopen we samen het stappenplan weer door.

Begeleiding van A tot Z

Persoonlijk advies

Heeft u vragen?
JOOPRAM
Helpt u verder.

  Waarom Braber & Ram

  • Goed(koop) verzekerd
  • Alles online (ook schade melden)
  • 75 jaar een begrip!
  • Persoonlijk contact
  • Online service

  Hoe blij bent u met ons?

  “Wij konden heel snel onze verbouwing uitvoeren”

  Den Braber & Ram heeft ons geweldig geholpen. Het advies was helder, eerlijk en er werd snel geschakeld. Inmiddels zitten we er prachtig bij in ons droomhuis.

  Kwaliteitswaarborgen