Bestelautoverzekering

Een bestelauto is voornamelijk ingericht voor het vervoer van goederen. De auto heeft daarom meestal een grote laadruimte. De bestelauto hoeft niet alleen goederen te vervoeren en mag meerdere zitplaatsen hebben. Een bestelauto weegt maximaal 3500 kg (inclusief lading en inzittenden). Als het totaalgewicht hoger is, dan valt deze onder de categorie ‘vrachtauto’. Een bestelauto kan zowel particulier als bedrijfsmatig gebruikt worden.

Een bestelauto is hoofdzakelijk ingericht voor het vervoer van goederen. De auto heeft daarom meestal een grote laadruimte. Een bestelauto mag wel meerdere zitplaatsen hebben voor het vervoer van personen. Een bestelauto weegt maximaal 3500 kg (inclusief lading en inzittenden). Als het totaalgewicht hoger is, dan valt deze onder de categorie ‘vrachtauto’. Een bestelauto kan zowel particulier als bedrijfsmatig gebruikt worden.

Net als de autoverzekering kent de bestelautoverzekering drie standaard dekkingen:

–   WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Alle schade die u met uw bestelauto maakt aan de tegenpartij is verzekerd. Deze is dekking is (wettelijk) verplicht.

–   Beperkt casco.
Uw bestelauto is verzekerd tegen schade door diefstal en brand en meestal ook door storm, hagel, ruitbreuk, joyriding en loslopende dieren. De auto is verzekerd tegen dagwaarde.

–   Volledig casco (Allrisk)
Naast de dekkingen van WA en beperkt casco is ook de schade aan uw eigen bestelauto verzekerd. De eerste jaren kan de bestelauto tegen nieuwwaarde worden verzekerd. Daarna geldt de dagwaarde.

Let op dat bij bovengenoemde dekkingen de getransporteerde goederen niet gedekt zijn tegen verlies, diefstal of beschadiging. Hiervoor kunt u een aparte goederentransportverzekering afsluiten. Zie voor informatie hierover de pagina ‘Goederentransport’. Er zijn ook een aantal verzekeraars die een aanvullende dekking ‘Eigen vervoersverzekering’ kennen. Hierbij zijn de getransporteerde goederen verzekerd tegen verlies en diefstal. De standaarddekking bedraagt normaliter € 20.000,-. Voor hogere bedragen geldt maatwerk of een aparte goederentransportverzekering.

Naast de bovengenoemde dekkingen kunnen ook aanvullende dekkingen worden afgesloten:

 • Ongevallen inzittenden
 • Schade inzittenden
 • Rechtsbijstand
 • No-claim bescherming

Voordelen

 • Altijd verzekerd
 • Deskundig advies
 • Betrouwbaar kantoor
 • Gediplomeerde adviseurs

Premie

Bij Den Braber & Ram vindt u medewerkers die de scherpste premies kunnen aanbieden. De premie wordt bepaald aan de hand van de gekozen dekkingen. Daarnaast zijn de volgende zaken van belang om de juiste premie te kunnen berekenen: –   Gebruik (particulier of zakelijk) –   Eigen risico –   Aantal schadevrije jaren –   Leeftijd regelmatige bestuurder –   Regio –   Aantal kilometers per jaar –   Dag- of nieuwwaarde –   Treingewicht (ledig gewicht + laadvermogen) Wilt u meer weten over een bestelautoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u tijdens kantooruren binnenlopen voor een oriënterend adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen?
JolandaTAAL
Helpt u verder.

  Waarom Braber & Ram

  • Goed(koop) verzekerd
  • Alles online (ook schade melden)
  • 70 jaar een begrip!
  • Persoonlijk contact
  • Online service

  Hoe blij bent u met ons?

  “Wij konden heel snel onze verbouwing uitvoeren”

  Den Braber & Ram heeft ons geweldig geholpen. Het advies was helder, eerlijk en er werd snel geschakeld. Inmiddels zitten we er prachtig bij in ons droomhuis.

  Kwaliteitswaarborgen